GIOS репетитори: математика може бути цікавою

Заняття з репетитором – допомога учню або необхідність?

Минулий рік навчання в більшості пройшов дистанційно. Це повпливало на математичну грамотність учнів: ЗНО з математики в цьому році не склав кожен третій школяр. Збіг обставин чи закономірність?

Кількість годин на вивчення математики в старшій школі залишається незмінною – всього 3 години на тиждень, а в середній – 4, що становить всього 140 годин на рік! Про що свідчать ці цифри? 4 години – це занадто мало для викладу нової теми, виконання завдань, перевірки домашньої роботи та розв’язання контрольних робіт. Тим паче, коли у класі 30 учнів, які потребують додаткового пояснення або уваги вчителя.

 

Вчити математику = інвестувати у майбутнє

Найголовніші soft skills, які потрібно мати в сучасному світі – це навички аналізу, критичного та логічного мислення. Як опанувати ці навички? Вчити математику! Адже ця наука розвиває мозок, вчить нетривіально мислити, розвиває увагу, креативність, прокачує навички критичного та логічного мислення.


Крім цього, математика допомагає дитині у майбутньому опанувати найперспективніші професії, такі як програмування, вебдизайн, інженерія, кібербезпека.

Діти, які систематично займаються та вивчають математику, мають більш розвинене мислення та прокачаний мозок, що допоможе адаптуватися до будь-яких умов та знайти конкурентну професію у майбутньому. 

Дистанційне навчання разом із недостатньою кількістю годин математики у загальноосвітній школі створюють обернений ефект: діти систематично недоотримують необхідних знань з математики. 

Чому математична освіта так необхідна? Тому що математика – це не тільки про цифри. Це, перш за все, про мозок, який вміє мислити логічно та аналізувати.

Підготовчі заняття для дитини з математичним хистом

 

 

Якщо шкільної математичної освіти недостатньо, що робити? Ми підготували 5 альтернатив, які допоможуть вам вивчати математику цікаво під час додаткових занять:

1. Виконувати математичні вправи самостійно.

Якщо ваша дитина навчається в 5-9 класі, вона може самостійно проходити цікаві математичні вправи та вивчати предмет. Наприклад, учень може знаходити вправи з актуальної навчальної програми у LearningApps або навіть пройти курс на платформі GIOS.

2. Записатися до математичного онлайн або офлайн табору.

Якщо учень не хоче/не вміє займатися самостійно або йому потрібна допомога – ви можете долучитися до математичних таборів. Наприклад, таким чином проходив математичний онлайн-табір GIOS влітку:

“Фінальне заняття було присвячено темі «Квадратні рівняння». За допомогою відеолекції на платформі GIOS пригадали алгоритм розв’язування рівнянь.

Потім закріпили знання, виконуючи цікаве завдання, яке розвиває уважність та критичне мислення – зібрали інтерактивний пазл. 

У результаті складання пазлу дізналися про нову геометричну фігуру – фрактал та самостійно знайшли в інтернеті приклади.

На закріплення теми «Квадратні рівняння» влаштували змагання «Horse racing» та визначили переможців-розумників. Уявіть, вони обіграти «штучний інтелект» власних гаджетів! 

На логіці підсумували все, що вивчили з теми «Множини» і потренувалися розв’язувати складніші задачі.”

Це – приклад одного уроку в рамках математичного табору, в результаті якого: 

– Діти продуктивно провели час, спілкуючись та вивчаючи математику в дружньому колективі.
– Розвинули навички критичного та логічного мислення.
– Вивчили нову тему з математики в цікавій, інтерактивній формі.

3. Знайти репетитора з математики.

Якщо ваша дитина потребує ґрунтовної підготовки або додаткове повторення/вивчення тем, найкращий варіант – звернутися на допомогу до репетитора. Ось декілька переваг занять з репетиторами:

– Вони працюють з дитиною в одній команді, пристосовуються до її індивідуального характеру та здібностей;
– Репетитори визначають цілі та результати, які потрібно досягти завдяки урокам та йдуть до них;
– Зазвичай, вони натхненні ентузіасти своєї справи, які обожнюють математику та роботу з дітьми.

Вчитель математики онлайн для вашої дитини

 

Статистика свідчить, що саме в середній та старшій школі більшість учнів мають проблеми з розумінням математики, тому звертаються до репетиторів в 19,1% випадків.

Попит на репетиторів зростає, адже кількість учнів, які потребують додаткової допомоги, щорічно збільшується.

Як зрозуміти, чи потрібен репетитор вашій дитині? Якщо ваша дитина:

– Досі не розуміє деякі теми з математики минулої програми
– Хоче підтягнути оцінки в новому навчальному році
– Потребує повторення та узагальнення програми
– Хоче опановувати програму наперед
– Потребує підготовки до ЗНО, ДПА або інших іспитів та контрольних робіт

Тоді ми пропонуємо вам приділити час навчанню та опановувати математику із репетитором.

Переваги занять на платформі GIOS: відгуки, фото, перемоги вашої дитини

 

Пропонуємо вам знайти свого найкращого репетитора на платформі GIOS. Наші репетитори – це:

– Досвідчені вчителі у школах чи університетах;
– Учасники різних математичних курсів і володарі нагород;
– Працюють з інтерактивними інструментами для онлайн навчання;
– Підвищують кваліфікацію та вдосконалюють свої уроки за допомогою GIOS.

Чим заняття на платформі GIOS з репетитором відрізняється від звичайного?

1. Комфортні умови. Під час проведення заняття учень знаходиться вдома, що дозволяє значно заощадити час. Ви можете обрати будь-якого репетитора та забронювати час на сайті.

 

2. Безпека. Дистанційне навчання вважається найбільш безпечним методом отримання знань.

3. Фідбек. Репетитор завжди тримає зв’язок з батьками та ділиться результатами або прогалинами учня. Він допомагає сформувати індивідуальну траєкторію навчання та пристосовується до здібностей учня.

4. Контрольованість. Заняття онлайн надають змогу батькам контролювати процес навчання дитини, обирати індивідуальну програму та швидкість подачі інформації під час заняття.

5. Гнучкий графік. Ви маєте можливість обирати найбільш зручний час заняття, а також його тривалість в календарі на платформі GIOS.

 

6. Зручність. З репетиторами на платформі GIOS ви можете займатися з педагогом з іншого міста або країни. Це особливо актуально для жителів невеликих населених пунктів.

Дивіться, які відгуки про репетиторів залишають на платформі GIOS!

 

Записуйтесь до репетитора на платформі GIOS

Бронюйте заняття з репетиторами вже зараз, адже з кожним днем вільних місць стає все менше.

В чому переваги пошуку репетиторів на платформі GIOS?

– Наші педагоги проходять кілька етапів перевірки
– На платформі ви можете обрати зручний час занять та перенести або скасувати урок за необхідності
– Обирайте будь-якого репетитора за вподобаннями та вартістю занять
– Ви маєте можливість спробувати навчання з різними репетиторами та знайти свого.
– Бронюйте заняття через сайт, а не особисто у репетитора. Таким чином ви не будете мати почуття обов’язку продовжувати заняття з репетитором, якщо він вам не сподобається. 
– Ви з легкістю можете керувати датою і часом занять.

Нехай GIOS стане Вашим математичним соратником та своєчасною математичною допомогою, яка завжди під рукою! Обирайте свого репетитора за посиланням.

Ви можете поділитися статтею в соціальних мережах за допомогою кнопок нижче. Підписуйтесь на сторінку GIOS у Facebook та регулярно читайте цікаві статті на тему математики та ЗНО
Спробуйте безкоштовний урок