Цікава математика із GIOS

Чому школярам подобається займатися із GIOS?

Навчання в ігровій формі із GIOS дозволяє краще залучити дітей до занять та зосередити їхню увагу на виконанні конкретних завдань. Адже, як відомо, в процесі гри матеріал добре засвоюється, а продуктивність зростає майже втричі! Саме така форма навчання не дає учням втрачати інтерес, вони не відволікаються і мають змогу контролювати весь процес.

Система мотивацій та нагород цікава дітям!

Щоб дитині було справді цікаво пізнавати світ математики, ми підлаштували матеріал так, щоб він був зрозумілий, максимально спрощений та доступний. Обов’язковою складовою успішно виконаного завдання є усвідомлення мети: що я отримаю або чого прагну.

Мета є бажаною кінцевою точкою процесу.

У користувачів платформи GIOS є можливість отримання винагороди (балів), яка є цілком реальною. Кожен може розпоряджатися своїми балами за власним розсудом – витрачати чи накопичувати. В такий спосіб ми стимулюємо дитину досягати більшого. А завдяки загальному рейтингу, де за кількістю зароблених балів визначається місце учня, ми розвиваємо в дітях здорову конкуренцію, що є невід’ємною частиною розвитку особистості.

“Чітка мета – перший крок до будь-якого досягнення”, – У. Клемент Стоун (W. Clement Stone)

Можливості гейміфікаціїї на платформі:

  • Бали. За кожне зроблене завдання учні отримують бали, які потім відображаються в особистому електронному кабінеті. Таким чином, кожен має змогу відслідковувати та контролювати поточний стан свого віртуального рахунку, а також самостійно вирішувати, що з ним робити – накопичувати чи витрачати.
  • Придбання та “прокачування аватарки”. Платформа GIOS дає можливість перевтілюватися залежно від настрою та балансу віртуального гаманця. Кожна аватарка має свою ціну, за яку її можна відкрити. Придбання, наприклад, аватару алфача обійдеться вам у 4000 балів, а от за вікінга доведеться викласти аж 30000 балів. Вчителю будуть показані ті бали, які учні заробили, тому витрати ніяк не вплинуть на результат перевірки знань чи рейтинг. Крім того, в учнів є можливість не тільки купувати аватари, а ще і міняти її.
  • Магазин аватарів (на вашому рахунку 6691 доступний бал):
  • Екстра-життя. Його можна отримати за повний перегляд відео і використати потім для поліпшення результатів. Якщо учень отримає екстра-життя під час проходження уроку, то він може відразу ж і застосувати його (на сторінці результатів є кнопка “Поліпшити результат”): користувач матиме змогу помилитись і відповісти на питання із другої спроби. Одне екстра-життя – одна спроба.
  • Отримання бейджів. За певні досягнення відкриваються відповідні бейджи. Наприклад, займаючись 3 дні поспіль учень отримає бейдж “старанний”, а от за перші зароблені 100 балів відкриється відзнака “достігатор”. Здобувати винагороди за свої успіхи із GIOS – це дійсно цікаво!
  • Можливість потрапити у топ-рейтингу. Всі зароблені бали сумуються і виводяться у загальну таблицю рейтингів, якщо ж учень потрапляє у рейтинг топ-20, то його бачать всі інші зареєстровані користувачі платформи. Додаткова мотивація не пасти задніх! 😉

Варто відкинути всі сумніви щодо ефективності гейміфікаціїї у навчанні із GIOS. А найкращим підтверженням цьому є задоволені батьки та щасливі діти, які вже не вигадують “математичних монстрів”, тому що тепер вони впевнені у собі та своїх знаннях.

Усе, що потрібно, щоб розпочати навчання, – це гаджет, інтернет і бажання вчитися 🙂

Ви можете поділитися статтею в соціальних мережах за допомогою кнопок нижче. Підписуйтесь на сторінку GIOS у Facebook та регулярно читайте цікаві статті на тему математики та ЗНО
Спробуйте безкоштовний урок