Майбутнє за змішаним навчанням

З нового навчального року школи продовжать використання технології змішаного навчання в щоденній практиці!
«Технології дистанційного навчання будуть використовувати в школі більше, і ми перейдемо до іншого формату навчання. Тобто, будуть поєднуватися і класно-урочна система, і технології змішаного навчання. З вересня, думаю, вони будуть краще використовуватися в наших школах» — сказала Любомира Мандзій

 

Лілія Гриневич зазначає, що трендом стане змішане навчання в шкільній освіті. Не дивно, адже саме такий підхід до навчання дозволяє отримувати гнучкий графік для груп учнів за рівнем і потребами, тим самим приділяючи увагу кожному.

Вчитель, в свою чергу, перестає бути транслятором знань. Він стає наставником для дитини, який модерує діяльність учня та спілкується з ним.

Змішане навчання включає три компоненти:
– Заняття в класі за участю вчителя та учнів
– Робота з онлайн матеріалами учнів. Це можуть бути комікси, презентації або створені відео, чи цілі курси, що пропонуються учням для проходження
– Структурована самостійна робота учня вдома
Змішане навчання – це суміш традиційного навчання, де роль вчителя надзвичайно важлива, оскільки саме його особистість найчастіше є мотивацією до вивчення предмета і він є одним з головних джерел знань, і онлайн навчання, коли учень знає, що він має самостійно опанувати якийсь матеріал і самостійно розпоряджається своїм часом, що він відводить на це.

Переваги змішаного навчання над суто онлайн навчанням в тому, що вчитель завжди може допомогти, виявити прогалини, пояснити те, що не вдалося зрозуміти, відстежити динаміку і направити учня в потрібному напрямі.

Змішане навчання дає можливість зробити процес навчання більш індивідуалізованим чи особистісно орієнтованим, оскільки дає учням змогу здобувати знання у власному темпі, в зручний час і комфортному місці.

Змішане навчання допомагає учням навчитися працювати з новими джерелами інформації. Саме за допомогою змішаного навчання в учнів з’являється більше необхідності для постійного самоконтролю і самокорекції, а також мотивація для якомога довшої концентрації уваги

Світ змінюється настільки швидко, що дуже важко передбачити, яка інформація стане в нагоді учням в подальшому. Тому головне завдання – навчити учнів самостійно працювати з інформацією, систематизувати її, критично оцінювати.

Батькам не варто порівнювати свій навчальний процес з навчальним процесом сучасних учнів: запит – змінився, зміст та порядок викладу – змінився, змінюються методики і ресурси. Відповідно, сучасний учитель організовуєте навчання іншим чином, щоб отримати інший результат, тобто, сформувати в учнів навички, яких у батьків не були сформовані у процесі їхнього навчання.

У всьому світі змішане навчання стає все популярнішим. Технологію змішаного навчання використовують у західному освітньому просторі вже декілька десятиліть.

У подальшому одні професії зникатимуть, а інші з’являтимуться. Сучасні учні мають бути гнучкими, вміти пристосовуватися до змін. Отримати нові навички в подальшому можна буде, пройшовши онлайн курс. Але для успішного проходження такого курсу необхідно мати досвід його проходження. Про це розповідає засновниця онлайн-платформи GIOS Наталія Лимонова у відео нижче.

 

 

Вже понад 2’000 шкіл та 100’000 учнів зі всієї країни переконалися в ефективності змішаного навчання за допомогою онлайн-платформи з вивчення математики GIOS!

Яким чином використовувати GIOS для впровадження змішаного навчання розповідає Дарина Васильєва – методист та координатор платформи, у відео-ролику нижче.

 

 

Впровадити змішане навчання за допомогою GIOS, виховувати самостійність та відповідальність в учня – не важко. Наразі на платформі триває спеціальна акційна пропозиція для батьків! Купуйте курс з вивчення математики за найвигіднішою ціною в цьому році.
Ви можете поділитися статтею в соціальних мережах за допомогою кнопок нижче. Підписуйтесь на сторінку GIOS у Facebook та регулярно читайте цікаві статті на тему математики та ЗНО
Спробуйте безкоштовний урок