Інтерфейс платформи GIOS очами учня

GIOS – інтерактивна, гейміфікована платформа для вивчення математики та критичного мислення з 5 по 9 клас. Платформа містить відео-уроки, тести, цікаві завдання та яскраві опорні схеми. Головний герой платформи – Сурікат супроводжує учня протягом усього навчання. Бейджі, які надаються учням за досягнення на платформі та аватари, які можна придбати за зароблені бали, мотивують учнів та перетворюють навчання на гру!
Зміст
 
1. Особистий кабінет
 
2. Структура уроку
 
3. Види завдань на платформі
 
4. Панель із доступними функціями
 

Як учень бачить платформу та як виглядає навчання зсередини?

 
Після отримання доступу до платформи, в особистому кабінеті учня з’являються придбані матеріали.
 
 
Для того, щоб почати навчання, учень має вибрати тему. Оранжева стрічка внизу кожної картки показує прогрес проходження кожної з тем.

Тема містить в собі декілька уроків, необов’язкове вхідне тестування та обов’язкове фінальне тестування.
 
 
Учень може пройти вхідне тестування, яке допоможе зрозуміти рівень знань з обраної теми. За бажанням, вхідне тестування можна пропустити. Але бажано його виконати, щоб надалі порівняти результати проходження вхідного і вихідного тестування.

Кожен урок в темі складається з теоретичної і практичної частини.

Теоретична частина складається з відео, схеми та прикладів розв’язаних завдань. На початку кожної теми учень дивиться цікаву відеолекцію.
 
 
Далі – переглядає яскраві опорні схеми, що показують зв’язки між поняттями.
 
 
Після цього у учнів є можливість переглянути приклади розв’язаних типових завдань. Обдуманий розбір учнями цих завдань допоможе усвідомити застосування теоретичного матеріалу до розв’язування завдань.
 
 
Далі учень переходить до практичної частини: завдання у тестовій формі, завдань на визначення відповідності, порядку дій, знаходження помилки та введення відповіді.

Завдання у тестовій формі навчального призначення, тобто, в процесі їх виконання учень на практиці усвідомлює засвоєнність теми. Виконуючи завдання у тестовій формі учні можуть помилятися і в процесі такого виду робіт – навчатись. Якщо учень з першого разу дає правильну відповідь, то отримує максимальну кількість балів (40 балів).
 
 
Якщо учень дав правильну відповідь з другої спроби, то він заробляє лише (20 балів).
 
 
За правильну відповідь з третьої та четвертої спроби учень не заробляє балів.
 
 
Завдання на встановлення відповідності допомагають звикнути до формату ЗНО і ДПА. Учень має перетягнути відповідні слоти у ячейки. Слотів може бути більше ніж ячейок (у такому випадку потрібно перетягнути лише декілька слотів).
 
 
За завдання на встановлення відповідності учень може отримати 80 балів.

Якщо з першого разу учень відповів неправильно, то перед ним з’являються правильні відповіді.
 
 
Тепер у учня є можливість проаналізувати допущені помилки. Система пропонує аналогічне завдання (учень його може виконати або пропустити). За правильно виконане аналогічне завдання учень може заробити також 80 балів

Завдання на встановлення правильного порядку дій. Перед учнями умова завдання та розв’язання, що подане шматочками. Ці шматочки учень як пазл має скласти у правильному порядку.

За правильно виконане завдання учень отримує 80 балів.
 
 
 
Після підтвердження відповіді учень бачить правильний порядок.
 
 
Якщо ж учень допустив помилку, то в нього є можливість розв’язати аналогічне завдання і заробити 80 балів.

Завдання на знаходження помилки допомагає розвивати критичне мислення учнів. Перед учнями умова та розв’язання з помилками. Учень має вибрати ПЕРШИЙ рядок, в якому допущено помилку.
 
 
Якщо ж учень допустив вибрав не той рядок, то в нього є можливість розв’язати аналогічне завдання і заробити 80 балів.

Завдання на введення відповіді. Завдання на введення відповіді є найскладнішими. Для учнів їх заготовлено 3. Причому друге і третє – це завдання підвищеної складності. Часто для розв’язування завдань на введення відповіді учні знадобиться додатково виконати розв’язання на листку паперу, а у відповідь внести лише число.
 
 
За кожне завдання на введення відповіді учень може заробити 120 балів.

Якщо учень ввів неправильну відповідь, то йому пропонується аналогічне завдання і за нього він може отримати 120 балів.

В будь-який момент часу учень може переглянути повторно відео чи звернутися до схеми чи прикладів розв’язаних завдань за допомогою вкладки Прогрес.
 
 
Також до деяких уроків є додаткові завдання, що містяться в рубриці “Блок прикладних задач”. Ці задачі показують, де саме у житті учень може використати знання з даної теми. Блок прикладних задач доступний не лише у кінці уроку, а в будь-який час.
 
 
Після проходження деяких блоків на платформі учень може отримати екстра-життя, яке дає право на помилку при повторному проходженні уроку.
 
 
 
За допомогою дашборду учень може проаналізувати в яких видах завдань він заробив найбільше (найменше) балів. За бажанням, учень може покращити свій результат. У цьому випадку учню система запропонує нових 16 завдань, що є аналогічними тим, що учень вже розв’язував. Учень вже не матиме право на помилку, але зможе скористатися екстра життям.
 
 
 
З двох проходжень 16 завдань зберігається найкращий з результатів.

В особистому кабінеті, праворуч, учень може подивитися рейтинг усіх користувачів платформи та, найважливіше, своє місце в ньому. Щоразу, заробляючи нові бали учень бачить номер в рейтингу і може відслідковувати свій прогрес.
 
 
Зліва учень побачить панель із доступними функціями. Розглянемо їх?
 
 
 
1. На першій вкладці “Онлайн навчання” учень може переглянути усі придбані матеріали та розпочати навчання на платформі.


2. На другій вкладці “Опорні конспекти” будуть відображені схеми з короткою теорією з лекції, яку учень дивиться в процесі проходження уроків. Він завжди буде мати швидкий доступ до цієї інформації.


3. Контроль занять з репетитором ніколи не був зручніше. Переходимо до вкладки “Репетиторство”. У цій вкладці відображено плановані, поточні та минулі заняття з репетитором. Учень може керувати своїми заняттями та їх статусом.


4. Учень контролює свій прогрес і зароблені бали за допомогою вкладки “Досягнення”. Тут він може подивитися кількість завершених уроків, кількість придбаних тем, зароблених балів та кількість правильних відповідей на платформі під час навчання.
 
 
 
 
Крім того, тут він може знайти бейджі та аватари. Бейджі надаються учню за конкретні досягнення на платформі. Наприклад, “Пройдені 5 уроків”, “3 дні занять поспіль” тощо. Активні користувачі платформи мають змогу відкрити всі бейджі. Це мотивує учнів навчатися сумлінніше.
 
 
 
Аватари учень може придбати за зароблені бали, які йому надаються під час виконання тестів та проходження завдань на платформі. Чим краще пройдені уроки – тим більше балів може заробити учень, відповідно, тим кращий аватар може застосувати до свого профілю.
 
 
 
5. Хочете змінити аватар, пароль чи будь-що інше пов’язане з налаштуванням профілю? Чи перевірити свій баланс балів? Тоді учню необхідна сторінка “Мій профайл”! Змінити аватар, пошту, ім’я чи номер телефону можно в цій вкладці.
 
 
Платформа GIOS – неабиякі пригоди! Навчатися граючи – можливо! Переконайтеся в цьому, вивчаючи математику на платформі.
Ви можете поділитися статтею в соціальних мережах за допомогою кнопок нижче. Підписуйтесь на сторінку GIOS у Facebook та регулярно читайте цікаві статті на тему математики та ЗНО
Спробуйте безкоштовний урок