Як вчителю розпочати роботу на платформі GIOS разом зі своїм класом

Платформа GIOS – інтерактивна онлайн-платформа для вивчення математики, яка допомагає дітям зрозуміти та полюбити цей предмет, а вчителям – запровадити змішане навчання у свої класи.

1. Розпочніть з презентації учням платформи і її демо уроку.

Розкажіть, що платформою GIOS можна користуватися з комп’ютера, планшета або смартфона. На платформі містяться онлайн курси з математики, в яких подана теорія та різноманітні завдання до кожної з тем. Пройдіть з учнями безкоштовний урок на платформі.

2. Розкажіть батькам більше про переваги змішаного навчання.

3. Відправте пропозицію про можливість впровадження змішаного навчання математики за допомогою платформи GIOS в групу батьків класу.

4. Обговоріть з батьками пропозицію в чаті чи на батьківських зборах.

Поясніть батькам, які переваги отримають всі учасники навчального процесу.

Вчителю буде легше зацікавити учнів математикою і інтенсифікувати навчальний процес.

Учні побачать, що за допомогою гаджетів можна не лише розважатися, а й навчатися. Здобудуть досвід роботи з онлайн курсами взагалі та з відео контентом зокрема. А ще підвищать рівень самоконтролю, самооцінки та самоаналізу, що є важливими навичками 21 століття.

Батьки зможуть осучаснити навчання математики своїх дітей і зекономити кошти (придбати річний курс не за 980 грн (індивідуальна покупка), а за 350 грн). Важливо звернути увагу батьків, що змішане навчання вносить деякі корективи в навчальний процес. Тобто, якусь частину матеріалу учні будуть спершу намагатися опанувати самостійно. Це стимулюватиме розвиток самостійності кожного учня.

Важливо! Не варто батькам втручатися в цей процес і допомагати розбиратися з новим матеріалом. Учень не залишиться один на один з гаджетом. Адже в класі вчитель буде пропрацьовувати цей матеріал, тобто учень зможе отримати відповіді на всі свої запитання. Важливо зауважити батькам, що їх дітям, скоріше за все, прийдеться за все своє життя декілька разів змінювати професії. І досвід роботи з онлайн курсами суттєво полегшить здобуття ними нових знань в подальшому.

Яким чином отримати доступ до платформи GIOS?

1. Зверніться до координатора платформи.

Якщо батьки підтримують Вашу ініціативу, то з’єднайтесь з координатором платформи, що допоможе найлегше організувати підключення Вас і ваших учнів до платформи. Зателефонуйте телефоном +380 67 620 0044 чи напишіть запит тут.

2. Заведіть учнів на платформу.

Заводити на платформу бажано всіх учнів класу централізовано. Бажано, щоб напередодні Ви повідомили учнів про те, що на уроці Ви будете роздавати коди доступів до платформи, і що для цього кожен учень має створити електронну пошту або мати доступ (пам’ятати пошту та пароль від неї) до існуючої. Перед тим, як ввести код доступу (він дає можливість зв’язати вчителя з учнями на платформі) учень має зареєструватися на платформі.

Як це зробити? Дивіться у відео нижче.

Якщо ж учень вже зареєстрований на платформі, то учню треба лише ввійти у свій особистий кабінет і ввести новий код доступу

 

ВАЖЛИВО! Учні мають запам’ятати, яку пошту вони використали під час реєстрації та який пароль.

3. Роздайте кожному учню один код доступу.

Найкраще, якщо Ви створите таблицю, де кожному учню поставте у відповідність код доступу. Це допоможе в подальшому уникнути плутанини з кодами.

4. Переконайтеся, що в учнів в особистому кабінеті з’явились матеріали.

Для того, щоб у учня в особистому кабінеті з’явився той чи інший онлайн курс і щоб Ви могли відслідковувати роботу учня на платформі, кожен учень має ввести код доступу.

ВАЖЛИВО! Перевірте, щоб розкладка клавіатури була англійська. Має значення велика чи мала літера написані в коді.

Після введення коду перед учнями з’являться картки з навчальним матеріалом.

А у Вас в кабінеті вчителя цей учень з’явиться у списку студентів.

 

5. Познайомте учнів з принципами вашої роботи на платформі.

Встановіть правила. Чи дозволяєте Ви виконувати учням уроки наперед? Чи будете оцінювати роботу на платформі? Чи встановлюєте дедлайн на ті чи інші види робіт?

Для того, щоб ознайомити учнів з інтерфейсом платформи – запропонуйте ознайомитись з статтею чи розкажіть про це самостійно

Ви можете поділитися статтею в соціальних мережах за допомогою кнопок нижче. Підписуйтесь на сторінку GIOS у Facebook та регулярно читайте цікаві статті на тему математики та ЗНО
Спробуйте безкоштовний урок